Nőnapi férfiértelmező

Ma egy alternatív Valentin-napra ébredtünk: nőnap…amikor hát kiderül ám a ki szeret most kit valójában?!

Legalább 3, jól elkülöníthető férficsoport biztosan útnak indul ilyenkor.

Koller Péter tulipánnal

Az Első – a Muszáj réteg

– „Minden férfi ilyen“ – mondja „minden nő“.
A muszáj rétegbe tartozik a fáradt boxoló, aki a szélrózsa minden irányában a háborúját vívja. Pofonokat oszt, de talán még többet nyal be.
Mindezek mellett sejthető, hogy a legnagyobb csatatér a boxoló lelkében van. Minden, ami ő, az jó eséllyel romokban hever.
Ott bent folyik a hangtalan háború, amiről senki nem tud, de az időnként mindent letaroló aknák robbanását ő nagyon is érzi.
Nem beszél róla.
– „Ki értené meg? Melyik nő áldozná az erejét, hogy legalább egy próbát tegyen a megértésével?“ – gondolják ezek a harcosok.

A Muszáj réteg a végeláthatatlan csatákban annyira megsemmisül, hogy ennyire futja neki: vesz egy akármilyen virágot (vagy azt sem), és, mert muszáj, mormol egy „Boldog nőnapot!“ (vagy azt sem).

A második – Az Illedelmes tömb

Nem érti, minek ez a felhajtás, de legyen! „Adok virágot, mert szoktak. Illedelmes vagyok, mert elvárják“…legyen béke! Ennyi.
Ezt a tömböt úgy lehet felismerni, hogy a gesztusukban nincs energia. Energia olyan értelemben, hogy a másik nem sugároz.

Jó esetben viszont a férfi lehet hálás. Értheti, hogy a világban férfi-nő egy úton halad, és hogy mennyire sokat köszönhetünk egymásnak.

A harmadik – A Nap

Ő az, aki világít. Eléd áll, és érzed, hogy ez most fontos neki. Olyan kapcsolatot talált a világgal, amelyből van ereje, hogy osztogasson.
Ha ezzel az erővel találkozol, azt jó befogadni. Onnan érzed, hogy a gesztus igazi, hogy a találkozástól mindketten emelkedtek.

Végül mindegy

Bármilyen csoportba tartozó férfival hoz össze a sors, tudd, hogy csak akkor haragszol akármelyikre is, ha nem érted őt.

Attól még lehetsz hálás. Mert mi itt most, nők és férfiak, egymást kaptuk meg útitársul.
Ez tűnhet úgy, hogy természetes, de úgy gondolom, inkább kivételes.

Szerencse, ajándék, áldás.

Boldog nőnapot mindenkinek! 🙂 Kevesebb jelenjen meg